top of page
Yazarın fotoğrafıCesur Can

Konaklama Tesisleri Belgelendirme Sürecinde Danışmanlık Hizmetlerinin Önemi


Konaklama Tesisi
Konaklama Tesisi otelbelgelendirme.com

Turizm işletmeciliği ve konaklama tesisleri gibi türlerde hizmet veren yapılarda, yapılan yatırımların görsel ve maddi değerleri haricinde belge değerlerinin oluşması birçok kurumsal yapı tarafından takip edilen ve değerlendirilen bir durum haline gelmiştir. Turizm işletme belgesinin tesis ismine, hizmet kalitesine ve maddi değerine değer kattığı aşikardır.


Ülkemizde işletilen birçok konaklama tesisinin türü hakkında belirsizlik oluşmaktadır. Tesis sahipleri ve konaklayan müşteriler, tesisin butik otel mi? Pansiyon mu? Kaç yıldızlı? gibi sorularda kavram kargaşası yaşamaktadır. Oysaki tesislerin, büyüklükleri, oda sayıları, hizmet alanları aslında tesisin türünü belirleyici niteliklerdir. Bakanlıklarca niteliklerine göre tür ve sınıflara ayrılan tesisler aldıkları Turizm işletme belgesi ile bunu tasdik etmiş olurlar.


Uzmanlarımızın yapmış oldukları ön incelemeler doğrultusunda Ege, Akdeniz ve Marmara Denizi çevresinde bulunan birçok konaklama tesisinde oda içerisinde mutfak donanımlarının olduğu görülmüştür. Mutfak donanımlarının tesislerin satışlarında avantaj getirdiği görülmektedir. Ancak “Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte mutfak donanımları hakkında belirtilen hususlara uyulmadığı için bazı tesisler belgelendirilememektedir. Bu gibi durumlarda mutfak donanımları kaldırılıp, basit mutfak nişleri yapılarak belgelendirmeler gerçekleştirilmektedir. Oda tipi, tesis türü ve sınıfı vereceğiniz hizmetleri ve tesisinizin yapısal durumunu belirleyen faktörlerdir. Turizm işletme belgesi başvurusu yapmadan önce kesinlikle bir danışmanlık şirketinden hizmet almanız hem maddi kayıplarınızı önleyecek hem de sürecin sağlıklı ve hızlı işlemesini sağlayacaktır.


Ülkemizde birçok pansiyon butik otel standartlarında hizmet verdikleri halde, belgelendirme süreçlerine girmedikleri için hizmetlerini Pansiyon olarak satmaktadır. Buradaki sınıf düşüklüğünden kaynaklı gelir kaybı yaşayan işletmelerin uzun süre bu hizmete devam etmeleri mümkün değildir. Tesisin tür ve sınıfını öğrenmek için alanında uzman bir firmadan danışmanlık alarak, ön inceleme talebinde bulunmaları yeterli olacaktır. Şirketimiz www.otelbelgelendirme.com ücretsiz ve hızlı bir şekilde tarafınıza dönüş yapmaktadır.




11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


WhatsApp.svg.webp
bottom of page